Следвайте Гласове в ТелеграмБелият дом заяви днес, че Съединените щати са

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБелият дом заяви днес, че Съединените щати са
Коментари Харесай

Белият дом: Готови сме да обучаваме на своя територия украински пилоти на Ф-16

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Белият дом съобщи през днешния ден, че Съединените щати са подготвени да образоват на своя територия украински водачи да ръководят изтребители Ф-16, в случай че в Европа към този момент няма потенциал за такова образование, съобщи Ройтерс.

Вашингтон има мощно предпочитание да продължи с образованието, сподели пред публицисти представителят на американското президентство Джон Кърби, добавя Българска телеграфна агенция.

Украйна не счита да употребява желаните от Германия и Съединени американски щати крилати ракети на съветска територия, разгласи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба в обява в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ), съобщи ДПА.

Украинският първи посланик уточни, че ракетите с огромен обхват " са от решаващо значение " и акцентира, че Киев е изискал от двете страни да изпратят ракетите " допустимо най-скоро ".

Кулеба увери Берлин и Вашингтон, че ракетите " ще бъдат употребявани само вътре в границите [на Украйна].

" Колкото по-дълъг е обсегът на ракетите, толкоз по-кратка е войната ", написа той в платформата.

Украйна се надява да получи крилати ракети " Таурус " с обхват до 500 километра от Германия и сходна Армейска тактическа ракетна система ATACMS от Съединени американски щати.

Украйна се нуждае от оръжия, с цел да отстрани съветските бази и линии за доставки надалеч зад фронтовите линии. Германското държавно управление се притеснява, че с такива ракети ще бъдат атакувани и цели на съветска територия.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР